Jak se vyrábějí solární panely?

· Cenové trendy

Solární panely přeměňují světlo na energii a přeměňují ji všude. Výroba solárních panelů však vyžaduje složité struktury materiálů a výrobní procesy, přečtěte si tento článek a dozvíte se více o jednotlivých procesech!

Materiály a struktura solárních panelů

Materiály a struktura solárních panelů

Mezi hlavní obalové pomocné materiály pro fotovoltaické moduly patří sklo, hliníkový rám, EVA atd. které zajišťují ochranu článků. Společnost Maysun podstoupila vysoce standardní výběr materiálů, precizní zpracování a výrobu a přísné testování výkonu. Díky tomu můžeme používat vysoce kvalitní fotovoltaické moduly v různých klimatických prostředích, což poskytuje záruky výkonu a životnosti.

Jak solární panel odolává dešti a sněhu díky své vnitřní struktuře? Obvyklá struktura shora dolů zahrnuje: PV sklo, EVA, články, EVA, zadní desku/PV sklo a rám z hliníkové slitiny a spojovací skříňku. Vytvoření vysoce kvalitního solárního panelu však vyžaduje více než jen sestavení těchto materiálů. Musí projít řadou přísných procesů a úspěšně projít mnoha testy.

Stručně řečeno, od článku po modul úzce spolupracuje řada specialistů a 20-25 strojů. Proces se točí kolem deseti hlavních kroků, které se dělí na několik dílčích, aby se vyrobil kompletní solární panel.

Materiály a struktura solárních panelů

Proces výroby solárních panelů

Krok 1: Poloviční řezání

Použití laserové řezačky k rozdělení článků na dvě části a přechod na sériové články s malou plochou je dobrým řešením pro snížení proudových ztrát a zvýšení výkonu modulu. Modul však znásobuje počet připojovacích bodů a klade vysoké nároky na výrobní proces. Rozřezané články otestujeme a pouze ty, které projdou testem, postoupí do dalšího kroku.

Krok2:Svařování

Jak se jednotlivé články spojí do obvodu? Při vysokých teplotách spojuje pájecí páska kladné a záporné póly sousedních článků. Páska se rychle roztaví a ochladí, čímž vytvoří pevné a trvalé fyzické spojení mezi články. Toto spojení tvoří řetězec článků. Zde jej ručně zkontrolujeme, než přejdeme k dalšímu kroku.

Krok3:Rozložení

Krok3:Rozložení

Jak výrobci vytvářejí vnitřní strukturu fotovoltaického modulu? Nejprve uspořádají řetězce článků na PV skle pokrytém EVA. Poté připájejte deflektorové pásky k pájecím páskám na obou stranách řetězců článků, abyste vytvořili předběžný obvod. Dávkovací stroj navíc rychle zafixuje rozložení obvodu.

Upozorňujeme, že pro zajištění spolehlivosti pájecího proužku dodržujte při jeho připevňování nad a pod povrch článku pevnou vzdálenost 2-5 mm mezi horizontálním a vertikálním směrem každého článku v sestavě. Provedením rozumné konstrukce můžeme část ozářeného světla ve štěrbině článků opět promítnout na povrch baterie. Toho dosáhneme dvojím odrazem světla pomocí zadní desky a skla. V důsledku toho lze zvýšit výstupní výkon fotovoltaického panelu.

Účinnost fotovoltaické přeměny je dána uspořádáním článků a export proudu se zlepšuje určením způsobu položení zadní desky. Po dávkování položte EVA a zadní desku v pořadí na článek. Proveďte vývody deflektorových pásků otvory na podkladové desce, čímž umožníte proudu odtékat z článku podél vývodu.

Krok4:EL testování

Krok4:EL testování

Poslední proces před laminací zahrnuje provedení testování EL, při kterém obsluha naskenuje modul ve stroji EL. Snadno tak odhalíme mrtvé články nebo články s nízkým výkonem, zkraty, praskliny atd. Pokud zjistíte nějakou takovou chybu, zašlete modul zpět k odstranění chyby.

Krok5:Laminování

Krok5:Laminování

Během laminace se při vysokých teplotách pevně spojí sklo, EVA, články a zadní deska a vytvoří tělo modulu. Proto musíme provést závěrečnou úpravu a provést testování, abychom zajistili větší spolehlivost laminovaných součástí.

Moduly, které projdou testem EI, vložíme do laminátoru k finálnímu tvarování. Po laminování necháme moduly 10-15 minut chladnout, dokud nedosáhnou pokojové teploty.

Krok6:Rám

Krok6:Rám

Aby byl proces montáže přesnější, musíme na okrajích odříznout přebytečný materiál, aby moduly měly jednotný tvar a velikost. Obsluha poté zkontroluje vzhled článků. Jakmile máte vše v pořádku, pevně připevněte nařezaný hliníkový rám k modulu pomocí tmelu. Panel je tak plně chráněn a je zabráněno působení vzduchu, prachu a vlhkosti na modul.

Krok 7: Připevněte rozvodnou skříňku

Krok 7: Připevněte rozvodnou skříňku

Propojovací skříňka se připevňuje na deflektory vystupující ze zadní desky. Propojovací skříňku připevníme k modulu pomocí těsnicích a pájecích postupů, abychom zajistili hladký průchod proudu.

Krok8:Ztuhnutí a čištění

Po pájení necháme modul 10-12 hodin tuhnout, aby konstrukce zcela vyschla a dosáhla stabilního stavu. Po procesu tuhnutí je třeba modul ručně vyčistit, abyste odstranili prach, cizí předměty nebo rozlitý tmel a prezentovali sestavu v co nejlepším stavu.

Krok9:Testování modulu

Jakmile moduly vyrobíme, přesuneme je k závěrečným 3 testům, abychom zajistili kvalitu hotového výrobku. Kalibrujeme výstupní výkon článku, testujeme jeho výstupní charakteristiky a určujeme úroveň kvality součástky. Nejprve provedeme test izolačního odporu tak, že komponentou projde stejnosměrný proud po dobu jednoho. Nejprve provedeme zkoušku izolačního odporu. Součástkou budeme po dobu jedné minuty propouštět stejnosměrný proud. Pokud panel tento proud vydrží, testem projde. V opačném případě nevyhoví. Zkoušíme napěťovou odolnost a izolační pevnost součásti, abychom zajistili, že vydrží drsné přírodní podmínky (například úder blesku), aniž by se poškodila.

Druhým testem je test výkonu. Pracovníci otestují výstupní proud, napětí, výkon atd. součástek a vytvoří informace na štítku. Poté nalepí štítky na zadní desku pro rozlišení.

Nakonec provedeme druhý EL test a vizuální kontrolu, abychom minimalizovali chybu detekce.

Krok10:Balení

Krok10:Balení

Po provedení 3 závěrečných kontrol kvality začnou pracovníci fotovoltaické moduly balit. Kromě balení do kartonů obalíme 4 hrany každého modulu lepenkou, abychom zabránili nehodám při přepravě. Po dokončení balení obalíme karton z vnější strany fólií, aby lépe izoloval vzduch a vlhkost.

Můžete se přesvědčit, že každý solární panel Maysun, od článků až po konečnou dodávku, prochází standardizovanými kroky a přísnými testy. Zákazníkům poskytujeme 15letou záruku na výrobek a 25letou záruku na výkon, díky čemuž si mohou užívat ekologickou a čistou energii díky našemu důrazu na kvalitu výrobků.

Níže je animované video vytvořené společností Maysun Solar, které popisuje, jak se fotovoltaické panely vyrábějí, klikněte na video a dozvíte se důkladněji!

Níže je animované video vytvořené společností Maysun Solar, které popisuje, jak se fotovoltaické panely vyrábějí, klikněte na video a dozvíte se důkladněji!

Jak zajistit vysokou účinnost a životnost solárních panelů?

1. Vysoká účinnost přeměny, vysoce kvalitní články.
2. Vysoce kvalitní suroviny, jako například: vysoký stupeň zesíťování EVA, vysoká pevnost lepení zapouzdřovacího materiálu (neutrální lepidlo ze silikonové pryskyřice), vysoce propustné tvrzené sklo s vysokou pevností atd.
3. Rozumný proces zapouzdření.
4.Přísný styl práce zaměstnanců.
5.Rozumná a profesionální instalace.

Vzhledem k tomu, že solární článek patří k high-tech výrobkům, jsou některé detaily ve výrobním procesu, některé nenápadné problémy, jako je nenošení rukavic , měly by být rovnoměrně potaženy činidly a čmáranicemi atd. důležitými faktory ovlivňujícími kvalitu výrobku, takže kromě vývoje rozumného výrobního procesu je velmi důležitá svědomitost a přísnost personálu.

Instalace bez rukavic měla za následek otisky dlaní na solárních panelech, které bylo nutné následně vyčistit:

broken image
Všechny solární panely Maysun Solar mají vysokou účinnost a dlouhou životnost za skvělou cenu. Níže je obrázek instalace solárních panelů od našich klientů z Německa. Kliknutím na obrázek se o výrobku dozvíte více.

Společnost Maysun Solar se od roku 2008 specializuje na výrobu vysoce kvalitních fotovoltaických modulů. Vyberte si z naší široké nabídky celočerných, černě orámovaných, stříbrných a skleněných solárních panelů, které využívají technologie half-cut, MBB, IBC a Shingled. Tyto panely nabízejí vynikající výkon a stylový design, který dokonale zapadne do každé budovy. Společnost Maysun Solar úspěšně založila kanceláře, sklady a dlouhodobé vztahy s vynikajícími montážními firmami v mnoha zemích! Kontaktujte nás pro aktuální nabídky modulů nebo jakékoli dotazy týkající se fotovoltaiky. Rádi vám pomůžeme.

 Měli byste si vybrat monokrystalické solární panely nebo polykrystalické solární panely? 18. červenec 2023
 Má teplota vliv na fotovoltaiku v domácnosti? 10. únor 2023