nástěnná fotovoltaika

Nástěnný fotovoltaický panel

Existuje mnoho druhů domácích solárních systémů na výrobu energie, jako je malý skládací typ pro domácnost, nástěnný typ, balkonový fotovoltaický systém atd., z nichž všechny využívají obnovitelnou energii k přeměně energie, která je v našich životech nepostradatelná pro udržení normálního provozu. elektrických zařízení.. Zejména nástěnnou fotovoltaiku lze přizpůsobit středním a výškovým bytům ve městě, což je způsob, jak maximalizovat využití prostoru, což je v souladu s koncepcí ochrany životního prostředí.

Co je nástěnný fotovoltaický systém?

Solární fotovoltaika pro venkovní použití, stěny a ploty je nejjednodušší způsob, jak vyrobit elektřinu ze slunce kdekoli. Stačí jej zapojit do vyhrazené zásuvky v elektrickém systému vašeho domova, přidat mikrostřídač a generovaná energie je okamžitě uvolněna. K zajištění správného připojení postačuje dohled elektrikáře. Venkovní fotovoltaické solární sady lze namontovat na stěny, venkovní balkony nebo na ploty, které jsou vystaveny slunci. S přiloženým stojanem se snadno instaluje a můžete začít vyrábět elektřinu pro váš domov.

Jak nainstaluji nástěnný solární systém?

Nástěnné solární panely se obvykle instalují jako moduly na jižní stěnu.
Protože montáž solárních panelů v jiných orientacích je neintuitivní, nástěnné solární systémy byly frustrované při výrobě elektřiny kvůli problémům se sklonem. Vzhledem k tomu, že nástěnné solární systémy jsou vertikální nebo mají velký úhel, i když jsou nakloněny, jejich výroba energie bude vyšší pouze tehdy, když je slunce šikmo.
Musíte strategicky umístit své solární panely, abyste maximalizovali absorpci sluneční energie. Solární panely mohou být umístěny rovnoběžně se stěnou, nakloněny ke stěně nebo instalovány jako podhled. Každé z těchto umístění poskytne vašemu systému solárních panelů mnohem větší přirozený sklon než střešní nebo pozemní systém.
Instalace nástěnných solárních panelů na přirozených svazích vyžaduje speciální hardware k jejich zajištění a jejich zajištění je obtížnější než u zemních nebo střešních solárních panelů, které jsou položeny naplocho nebo mají mírný sklon. Protože nástěnné systémy bojují s gravitací, aby zůstaly ve vzpřímené poloze, bezpečné držení je zásadní, aby se zabránilo posunutí, poškození a život ohrožujícím nehodám.

Bude nástěnná fotovoltaika generovat méně energie než běžná střešní fotovoltaika?

Není snadné vypočítat výrobu energie u nástěnného typu, protože je ovlivněna mnoha faktory:
1. Rizhao insolazione
2. Úhel sklonu
3. Konverzní poměr komponent
4. Počet solárních panelů
5. Umístění umístění. a mnoho dalších
Slunečním svitem rozumíme množství slunečního svitu za rok, ne všechny roky jsou stejné, a co je důležité, ne všechny regiony Itálie jsou stejné. Například Sicílie má více než dvojnásobek slunečních dní než Miláno a je jasné, že jižní Itálie produkuje více než severní Itálie.
V ideálním případě nechte FV panely vystavené na jih nebo jihozápad se sklonem 30 stupňů v létě a 45 stupňů v zimě a v létě vyráběly více elektřiny než v zimě. Ale u nástěnného FV systému závisí výroba energie na tom, kde žijete, a v zimě generuje více energie než v létě. Vzhledem k tomu, že slunce je v zimě níže na obloze, umožňuje to více přímému slunečnímu záření dopadat na nástěnné solární panely. Nástěnné solární panely proto nemusí nutně generovat méně elektřiny než střešní fotovoltaické panely.

Výhody a nevýhody nástěnné fotovoltaiky

Z hlediska instalace: tato forma fotovoltaického systému nepotřebuje hodnotit stav instalace sklonem střechy, zvláště instalace na střechu s velkým sklonem je nebezpečný úkol. Nástěnné fotovoltaice stačí vyhodnotit stav stěny a pomocí pár držáků seženete někoho, kdo ji namontuje.
Pokud jde o čistotu: nástěnné solární panely se snadněji udržují a nehromadí se na nich sníh a listí, takže existuje jen malá šance na překážky ovlivňující výrobu energie.
Nicméně z pohledu budoucí údržby: pokud selže solární panel nebo selže výroba elektřiny, údržba střešní fotovoltaiky bude jednodušší. Protože technici potřebují postavit lešení z horní části nástěnného fotovoltaického systému, než budou moci hledat a odstraňovat problémy.
Vyberte si Maysun Solar, protože máme kvalitní solární panely, které splní vaše potřeby, pokud si mikro invertor koupíte samostatně, můžete získat PV plug and play.
Jsme výrobce komponent s bohatými profesionálními zkušenostmi založený v roce 2008, můžete s námi spolupracovat. Pokud máte zájem dozvědět se více o fotovoltaice, jsme tu, abychom vám pomohli s čímkoli, co potřebujete. Kontaktujte nás nyní přes WhatsApp a získejte cenovou nabídku. Věřte nám, stojí to za to! ! !