Sníží se cena křemíkových waferů, zintenzivní se upstream hra a očekává se snížení ceny komponent?

· Cenové trendy

Křemík: Stabilní růst produkce, malá změna ceny

Celková výroba a provoz segmentu křemíkových materiálů je postupně stabilní a výkon nadále pomalu roste. Mainstreamová cena monokrystalických hustých sypkých materiálů se výrazně a významně nezměnila, ale mainstreamové cenové rozpětí se mírně rozšířilo a vysoké cenové rozpětí kleslo.
Očekávání a panika trhu se postupně vyhrocují, na jedné straně se od září projevuje zrychleným zúčtováním obchodní vazby, celkový podíl je sice omezený, ale ve spotovém obchodování vydal silný signál, na straně druhé , mentalita kupujících křemíkového materiálu Mentalita neustálé transformace, neustálého snižování oběžných zásob křemíkových materiálů a nadbytečného množství ve výrobním kanálu a minimalizace nebo zamezení ztrátě klesajících cen stále kvasí.
Obecně platí, že vztah mezi nabídkou a poptávkou směrem nahoru se na konci roku stane kritickým bodem. Očekává se, že cena křemíkového materiálu v krátké době jen stěží spadne z útesu a další pozorování je stále potřeba vyžadováno v následném sledování.

broken image

Silicon wafer: Zhonghuan zahájil první letošní snížení cen

Od začátku tohoto roku pokračoval růst fotovoltaického průmyslového řetězce, aby se uvolnily výrobní kapacity a cenové blokády fotovoltaického průmyslového řetězce a zlepšila se kapacita podpůrných záruk dodávek v řetězci fotovoltaického průmyslu Země vyžaduje přiměřenou výrobu polysilikonu a vybízí podniky, aby přiměřeně kontrolovaly ceny výrobků.
Nedávno klesly ceny tří typů křemíkových destiček aktualizovaných společností TCL Zhonghuan o 3–4 %. Nejdůležitějším důvodem pro toto kolo snižování cen křemíkových plátků je to, že nabídka a produkce křemíkových materiálů se značně zvýšily, ceny mírně klesly a dosáhl inflexního bodu surovin. Obecně se otevřelo okno pro snížení cen křemíkových plátků a ve vrcholné sezóně tradičních fotovoltaických instalací ve čtvrtém čtvrtletí podpoří proces nových fotovoltaických instalací a připojení k síti.

broken image

Buňky: Ceny stále rostou

Přestože křemíkové destičky zahájily první snížení ceny, cena článků stále roste. Kromě důvodů pro křemíkové materiály je hlavním důvodem také napjatá nabídka fotovoltaického trhu. Protože většina z nich jsou dlouhodobé objednávky, skutečný oběh na trhu je malý a cena buněk běžné velikosti M10 stále roste.
Ceny velikostí M6, M10 a G12 se tento týden pohybují kolem 0,179 USD za watt, 0,183–0,186 USD za watt a 0,183–0,185 USD za watt. Z transakční ceny je také vidět, že současná poptávka po různých velikostech, velikost M6 se nadále zmenšuje v důsledku nabídky i poptávky; mainstreamová velikost M10 je ovlivněna součástkami, i když cena křemíkových destiček nepolevila těsnost dodávek, kvůli omezeným dodavatelům se velikost G12 u předních výrobců zmenšila Nabídka odběrů zůstala v těsné rovnováze.
Cena článků typu N zůstala stabilní, s malým podílem externích prodejů.

broken image

Komponenty: cenová stabilita

Ceny zůstaly v listopadu stabilní, ale tlak na náklady modulů nepolevil.Celkové cenové rozpětí se ve čtvrtém čtvrtletí dále rozšiřovalo.Podporou poptávky se tento měsíc mírně zvýšily i ceny skla. Současný cenový rozsah evropských modulů je přibližně 0,25–0,28 USD za watt a prováděcí cena modulů s dvojitým sklem 500w+ zůstává stabilní na přibližně 0,267–0,281 USD za watt a cena jednoho skla příliš nekolísá.
V současné době je cena komponentů HJT (M6) asi 0,28–0,3 dolaru za watt; cena komponentů HJT (G12) je asi 0,301–0,329 dolaru za watt; cena komponentů TOPCon (M10/G12) je asi 0,27 -0,28 dolaru za watt.

broken image

Maysun solar se od svého založení v roce 2008 zaměřuje na výrobu vysoce kvalitních fotovoltaických modulů. Pro více informací o produktech nás můžete kontaktovat (odkaz).