Ceny v dodavatelském řetězci fotovoltaického průmyslu: nejistá poptávka na trhu, vysoký tlak na zásoby, ceny v řetězci výrobků mohou nadále klesat

· Cenové trendy
Ceny v dodavatelském řetězci fotovoltaického průmyslu: nejistá poptávka na trhu, vysoký tlak na zásoby, ceny v řetězci výrobků mohou nadále klesat

 

Solární křemík: obrat na trhu se ve srovnání s polovinou a začátkem měsíce zlepšil, alenabídky solárního křemíku nadále klesaly 

Většina společností zabývajících se solárním křemíkem je stále ve fázi dodávek objednávek,přičemžsnížení cen solárního křemíku pochází především ze spotových hromadných objednávek. Jednotlivé společnosti si stále udržují své nabídky ze začátku měsíce, aleobjednávky téměř neexistují a společnostimají malé nevyřízené zásoby. Cenymonokrystalického hutnéhomateriálu a monokrystalickéhore-injekčního materiálu se tento týden pohybovaly relativně blízko sebe, přičemž celková kotace monokrystalického materiálu v RMB se snížila na přibližně 36,90 RMB/KG. Podle ohlasů z trhu přední podniky vyrábějící solární destičky tentotýden opět snížily své cenové nabídky, což vedlo ostatní podniky k následování snížení cen, a navazující trh se stále nachází ve stavu přizpůsobování. Příští týden budou společnosti vyrábějící solární destičky podepisovat objednávky na leden příštího roku a tržní ceny budou pravděpodobně nadále klesat, přičemž se očekává, že transakční ceny zůstanou nižší než stávající kotace. 

Sledujte výrobní operace a dodávky solárního křemíku, od prosince dále Čínské Vnitřní Mongolsko Tongwei, Xinjiang Daquan(celkem 85 000 tun / rok) nové výrobní kapacity postupně uvedeny do provozu, spolus časným Čína Jiangsu GCL,Sichuan Tongwei uvést do provozu projekt, se očekává, že měsíc solární křemík výrobní kroužek než v listopadu zlepšit asi 45 000 tun. Objednávky, které jsou navazující rychlostí zahájení je relativně nízká, nedávná celková solární křemík podpis míra není vysoká, některé solární křemík podniky zásoby se stává velký,křemík trh dodávky se objevil malý přebytek, s downstreamkolem jarní festival zásobování poptávky se stává větší, solární křemík trh nabídky apoptávky opět k rovnováze. 

Solární destičky: nabídka prudce klesá, nejvíce monokrystalické solární destičky 

Tento týden po oznámení nového kola nabídek ze strany Longy nastal natrhu chaos, v němž některé podniky svénabídky upravily, zatímco jiné nadále sledovaly situaci na trhu a nechtěly slepě následovatpokles v případě průběžné spotřeby zásob. Zdá se, že několik podniků natrhu vymazalo ceny zásob, aby uspíšily prodej na konci roku a strávily své zásoby, ale tento týden je skutečných objednávek transakcí na trhu méně. Průměrná cena solárních destiček G1 sesnížila na 0,76 USD/PC, zatímcoprůměrná cena monokrystalických solárních destiček M6 se v důsledku poklesu nabídky dočasně ustálila na0,77 USD/PC. Průměrná tržní cena solárních destiček G12se snížila na 1,26 USD/PC. 

Sledujte výrobní operace a přepravu solárníchdestiček, současná rychlost zahájenípropojení solárních destiček je nízká, ve stejném obdobídochází ke zpoždění výroby nové výrobní kapacity, ale solární destičkyvzhledem k množství navazující poptávky nelzedokončit. S pokračujícím poklesem cen a čínským novým rokem před poptávkou po zásobáchbude do jisté míry podporovat růst počáteční rychlosti solárníchdestiček. 

Solární články:Mírné změny v nabídkách, cenymonokrystalických článků celkově stabilní 

Vzhledem k tomu, že většina prvořadých společností ještě neoznámila ceny licencí na příští měsíc, nedošlo tentotýden k výrazným výkyvům v nabídkách na trhu solárníchčlánků,přičemžcelkové nabídky zůstaly stabilní, ale u hromadných objednávek došlo k poklesu cen. A protože se nedávná nabídka na trhu v segmentu solárních destiček stáleupravuje, výrobci solárních článků se zdráhají snadno nabízet.Cena monokrystalických výrobků M6 se mírně stabilizovala v důsledku snížené nabídky na trhu, přičemž průměrná tržní cena se dočasně ustálila na0,16 USD/W. S nárůstem podílu dodávaných výrobků velkých rozměrů jevšak poptávka pomonokrystalických výrobcích M6 na trhu omezená a trvání tohotokola může být krátké, což je dáno zejména poptávkou po modernizaci fotovoltaickýchprojektů ve výstavbě v prvním čtvrtletí příštího roku. Toto kolo bude pravděpodobně krátkodobé, a to především díky poptávce po modernizaci fotovoltaickýchprojektů ve výstavbě v prvním čtvrtletí příštího roku. 

Pokud jde o polykrystalické solárníčlánky, zahraniční poptávka poindických polykrystalických článcích je malá, nedávná cena nadále klesá, úspěšnost následnýchpodpisů je nízká, cena doma i v zahraničí dále klesla na 0,72 RMB/W a 0,016 USD/W. 

Ceny fotovoltaických modulů mírně kolísají, nabídky 166mm a 210mm fotovoltaických modulů nadále klesají 

Tento týden stále nedošlok výraznému zlepšení na trhu s terminály. Ačkoli se ceny v horních patrech průmyslového řetězce v poslední doběneustále snižují, poptávka po nákuputerminálů je nízká a vyjednávacích objednávek fotovoltaických modulů je méně, což vede k pomalému kolísání cen. V současné době klesla běžná nabídkafotovoltaických modulů o velikosti 166 mm na 0,29USD/W, fotovoltaické moduly o velikosti 182 mm byly nabízeny za přibližně 0,30 USD/W a fotovoltaické moduly ovelikosti 210 mm klesly na přibližně 0,29 USD/W. Připozorování výrobního provozu fotovoltaických modulů jevzhledem k nejistotě poptávky vprvním čtvrtletí většina podniků vyrábějících fotovoltaickémoduly přísně kontrolována míra náběhu na 5-7 % a tržnízásoby jsou normální. Některé podnikyvyrábějící fotovoltaickémoduly se vyjadřují, že v poslední dobězjevně pociťují tlak na snižování výkupních cen na navazujících trzích a že je obtížné udržet stabilitu kotace, a očekává se, že trh sfotovoltaickými moduly bude příští týden nadále upravován směrem dolů. 

Pokud jde o pomocné fotovoltaické materiály, kotace skla zůstaly tento týden stabilní. 3,2mm tloušťka skla se pohybovala na úrovni 3,93-4,08USD/㎡ a 2,0mm tloušťka sklakolem 2,98-3,30 USD/㎡. poptávkapo terminálu se od prosince výrazně nezlepšila, některé výrobní linky na fotovoltaické sklo se zpozdily a jednotlivé podnikyomezily výrobu. Tento týden nejsou dodávky skla plynulé, některé podniky sechopily objednávek, 3,2mm tloušťka skla se pohybuje na úrovni 3,61-3,77 USD/㎡, objem transakcí je malý. 

Předpověď na příští týden. 

Očekáváse, že trh s fotovoltaickými moduly bude příští týden pokračovatv poklesu. Nyní je většina podniků ve fázidoručování objednávek, pouze malý počet hromadných objednávek, poptávka na trhu není velká, stále existuje mnoho podniků, které mají tlak nazásoby, spolu s poptávkou vprvním čtvrtletí není jasné, většina podniků je poměrně konzervativní.Vzhledem k poptávce po zásobách před jarnímfestivalem však budou tržní ceny mírně kolísat.