Týdenní zpráva o cenovém řetězci fotovoltaického průmyslu: nabídky solárních křemíkových destiček se nadále upravují směrem dolů, což vyvolává novou vlnu cenových otřesů v průmyslovém řetězci, 14. prosince 2021

· Cenové trendy
Týdenní zpráva o cenovém řetězci fotovoltaického průmyslu: nabídky solárních křemíkových destiček se nadále upravují směrem dolů, což vyvolává novou vlnu cenových otřesů v průmyslovém řetězci, 14. prosince 2021

Nabídky solárního křemíku mírně kolísají, protože na trhu se solárním křemíkem se začíná snižovat cena

Poté, co navazující podniky vyrábějící solární destičky v první linii snížily své ceny, celková nabídka na trhu se solárními destičkami výrazně poklesla, což vedlo k silnému tlaku na snižování cen na straně výrobců solárních destiček při nákupu křemíkových materiálů. Tlak na zásoby solárního křemíku je malý, na základě nabídky a poptávky na trhu je situace obecně vyvážená, iniciativa ke snížení cen je velmi nízká, přední a následné dodavatelé ještě nedosáhli konsensu. Ačkoli na trhu se solárním křemíkem nedošlo k velkému snížení cen, ale některé společnosti byly nuceny tlakem starých zákazníků, část cen dlouhodobých transakcí se výrazně uvolnila, míra snížení 0,31-0,79 USD/KG. současné celkové ceny křemíku mírně klesly, jedna nabídka křemíku za 41,03 USD/KG, nedávnými výkyvy v nabídce čínských solárních oplatek, zahraniční ceny solárního křemíku také Poslední cena se pohybuje kolem 36,1 USD/KG.

 

Sledujte výrobní operace a přepravu solárního křemíku odkaz, v prosinci, nový podnik kapacity do výroby, pro Xinjiang Daquan roční produkce 35.000 tun křemíku projektu, kromě 50.000 tun Tongwei Yunnan se také očekává, že bude uveden do výroby na konci roku, plus předchozí GCL, Tongwei Sichuan dva výrobní projekty, celková nová kapacita křemíku dosáhne 155.000 tun. V současné době je nový projekt ve výrobní kapacitě rostoucího období, letošní výroba solárního křemíku je menší, dopad na krátkodobé ceny solárního křemíku je omezený.

 

Nabídky solárních destiček nadále klesají, protože současně klesá cena monokrystalických i polykrystalických solárních destiček

Poté, co dvě přední společnosti vyrábějící solární destičky snížily své nabídky na prosinec, následovaly je i společnosti vyrábějící solární destičky a pokles je ještě zřetelnější. nabídky ostatních společností druhé a třetí úrovně jsou poměrně nepřehledné a průměrná cena na trhu G1 se v současné době snížila na 0,81 USD/ks, průměrná cena na trhu M6 se snížila na 0,83 USD/ks a průměrná cena na trhu G12 se snížila na 1,34 USD/ks. na trhu V atmosféře klesajících cen nabízí několik společností vyrábějících solární destičky M6 monokrystalické destičky pod 0,79 USD/ks pro plynulé dodávky, ale celkový počet transakcí je poměrně malý.

 

Pozorujte situaci v oblasti výroby a přepravy solárních destiček, v současném průmyslovém řetězci je cena na vysoké úrovni, krátkodobá poptávka po terminálu se stává slabým pozadím, všechny články čelí tlaku na snížení cen, aby se snížily zásoby. Vzhledem k tomu, že cena na trhu se solárními destičkami nadále klesá, nabídka solárního křemíku proti proudu se začala mírně uvolňovat, skutečný obrat solárního křemíku na trhu není velký, což ukazuje, že současný trh se solárními destičkami je stále tvrdý postoj v cenovém tlaku, který také odráží propojení solárních destiček s proudem, ale také tlak na vyúčtování zásob, takže se očekává, že krátkodobá nabídka solárních destiček je stále nestabilní. Očekává se tedy, že nabídky solárních destiček zůstanou v krátkodobém horizontu nestabilní.

 

Nabídky solárních článků mírně poklesly, přičemž celkový trh s fotovoltaikou stále sleduje a čeká na silnější signály.

V návaznosti na pokračující snižování nabídek předních solárních destiček byly postupně snižovány nabídky monokrystalických a polykrystalických solárních článků. Vzhledem k tomu, že celková poptávka na trhu byla v prosinci menší, trh se spíše přikláněl ke sledování a vyčkávání, přičemž celkový obrat byl na nízké úrovni. Za této situace některé společnosti nesnížily ceny úplně, což tento týden vedlo k poklesu běžné ceny monokrystalických článků G1 na 0,18 USD/W a běžné ceny článků M6 na 0,17 USD/W. Běžné ceny monokrystalických článků M10 a G12 byly obě na úrovni 0,18 USD/W. Ačkoli snížení cen solárních křemíkových destiček přineslo pozitivní dopady na navazující segmenty, zejména na poptávku po terminálech, potřebuje ještě nějaký čas, než se projeví. Za situace, kdy se celková cena nestabilizovala, jsou všechny segmenty při nákupu stále opatrné.

 

Pokud jde o polykrystalické solární články, celková poptávka je slabá a nabídky si jen obtížně udržují stabilitu. Trend pokračujícího snižování celkové nabídky a poptávky na trhu je zřejmý, přičemž hlavní ceny v tuzemsku i v zahraničí v současné době klesají na 0,13 USD/W a 0,018 USD/W.

 

 

Velmi malé výkyvy cen fotovoltaických modulů, přičemž některé nabídky fotovoltaických modulů se nadále upravují směrem dolů.

Ačkoli v poslední době se na trhu s fotovoltaickými moduly objevují signály o snížení cen, teprve minulý týden došlo k výraznému poklesu cen fotovoltaických modulů, ale poptávku po terminálu to nijak výrazně nestimulovalo. Kromě zakázek některých podniků první úrovně je zakázek ostatních podniků druhé a třetí úrovně stále velmi málo a některé podniky se snaží zakázky získat. Celkovou tržní cenu je obtížné stabilizovat. V zámořském segmentu byly s blížícím se koncem roku objednávky z některých zámořských regionů pomalé a kupující raději pozorovali a čekali na snížení cen.

 

Předpověď na příští týden

Ceny fotovoltaických modulů tento týden mírně kolísaly, přičemž některé nabídky fotovoltaických modulů byly nadále upravovány směrem dolů a očekává se, že na těchto cenách zůstanou i příští týden. Některé čínské společnosti vyrábějící fotovoltaické moduly ke konci roku zpomalily dodávky objednávek, přičemž továrny začaly po svátcích čínského Nového roku provádět údržbu a renovaci zařízení v rámci příprav na plynulý náběh výroby v roce 2022. Nový virus koruny byl ovlivněn nižšími zimními teplotami a mírnou epidemií v některých oblastech, což vedlo ke komplikacím v dopravě a ovlivnilo dodací lhůty surovin. Námořní přeprava je ovlivněna Vánocemi v Evropě a čínským novým rokem, ceny námořní přepravy rostou a rezervace místa je velmi obtížná, zákazníci, kteří si ještě neobjednali na Vánoce, se snaží zůstat v Číně po čínském novém roce a pak zadat své objednávky, většina čínských továren na fotovoltaické moduly bude před dobou dodání velmi napjatá.