Ceny dodavatelského řetězce fotovoltaického průmyslu: pokles solárních křemíkových materiálů se zmenší a poptávka na konečném trhu se zvýší, což podpoří zvýšení plánování výroby ve všech článcích

· Cenové trendy
broken image

Solární křemíkový materiál: Pokles ceny se zmenšil a nabídka celkového monokrystalického materiálu byla snížena na přibližně 35,77 USD/KG.

 

S postupným navyšováním výrobní kapacity a blížícím se Jarním festivalem se bude zvyšovat nabídka a zásoby solárních křemíkových materiálů Společnosti zabývající se solárními křemíkovými destičkami mají silnou důvěru v prognózu dalšího poklesu cen solárních křemíkových materiálů a byly čekání na příležitost; Snížení ceny v každém článku řetězce a dopad období instalace 331 spěchu v zámoří a poptávka po období jarního skladování, poptávka po solárních křemíkových materiálech neustále roste.

Solární křemíkový materiál

Při sledování výroby a dodávek solárních křemíkových materiálů tento týden společnosti vyrábějící solární křemíkové materiály zvýšily poptávku po solárních křemíkových plátcích a všechny nové objednávky byly zobchodovány. Některé společnosti vyrábějící solární křemíkové materiály uvedly, že provozní rychlost společností vyrábějících solární křemíkové desky se v poslední době zvýšila nebo očekávaný nárůst na více než 70 %, a dotazy na solární křemíkové materiály jsou také častější, což podporuje další snížení poklesu ceny solárního křemíkového materiálu tento týden. Vzhledem k potřebě naskladnění během jarních slavností, zvýšení nákupní poptávky, zvýšení míry využití a očekávání, že se poptávka na konečném trhu zlepší, mohou nabídky solárních křemíkových materiálů v krátkodobém horizontu přestat klesat.

 

Solární křemíkové destičky: Cena mírně vzrostla a je ve fázi konfrontace s odkazem na křemíkový materiál.

 

Běžná transakční cena solárních destiček M6 se tento týden pohybuje kolem 0,78 USD/PC, hlavní transakční cena solárních destiček M10 je kolem 0,92 USD/PC a hlavní transakční cena solárních destiček G12 je kolem 1,21 USD/PC. Tento týden si společnosti vyrábějící solární destičky stále udržovaly nízkou provozní rychlost v naději, že budou dále stlačovat ceny křemíkových materiálů. Kvůli zvýšené poptávce po solárních článcích a fotovoltaických modulech však byly dodávky solárních destiček nedostatkové. tento týden a zároveň , Některé společnosti vyrábějící solární destičky mají silná očekávání ohledně zvýšení cen a zdráhají se je prodávat ve velkém množství; navíc poptávka po monokrystalických solárních destičkách M6 nadále roste, ale vzhledem k tomu, že společnosti mají v současné době relativně nízké výrobní plány velkých solárních destiček M10 a G12 Dodávka solárních destiček M6 je nedostatková.

Solární křemíkové destičky

Při sledování výroby a expedice solárních křemíkových plátků je současná provozní rychlost solárních křemíkových plátků stále nízká a zásoby se zmenšují. Ve spojení s krátkodobou poptávkou po jarních festivalech a očekáváním, že se poptávka na koncovém trhu zvýší, provozní rychlost se zvýší, očekává se, že cena zůstane nadále stabilní a stabilní bude i cena solárních waferů.

 

Solární články: ceny zůstaly celkově stabilní a dodávky monokrystalických solárních článků M6 a M10 byly hladké.

 

Poptávka po monokrystalických solárních článcích M6 tento týden vzrostla, ale společnosti zabývající se solárními články mají více plánů na výrobu velkých monokrystalických solárních článků M10 a G12, zatímco výroba monokrystalických solárních článků M6 je plánována na méně. Tento týden vzrostla mainstreamová transakční cena monokrystalických článků M6 na 0,16 USD/W, mainstreamová transakční cena M10 se pohybovala kolem 0,17 USD/W a mainstreamová transakční cena G12 se pohybovala kolem 0,16 USD/W. Nedávný pokles ceny solárních křemíkových materiálů, očekává se také postupné oživení zisků společností vyrábějících solární články, vliv období instalace 331 spěchu v zámoří a poptávka po období jarních zásob, poptávka po navazujících fotovoltaických modulech se zvýšila mírně vzrostl a očekává se, že provozní rychlost společností vyrábějících solární články vzroste na 60 % -70 %.

Solární články

Fotovoltaické moduly: Ceny zůstaly stabilní, poptávka po terminálech se zvýšila a míra využití vzrostla.

 

V poslední době se výrazně snížily ceny předřazených solárních křemíkových materiálů a solárních křemíkových waferů a výrobní náklady fotovoltaických modulů klesly.Některé objednávky, které byly zastaveny kvůli vysokým cenám v rané fázi, postupně obnovily výrobu a dodávky. V současnosti se mainstreamová transakční cena monokrystalických 166mm fotovoltaických modulů pohybuje kolem 0,29 USD/W a cenové rozpětí tržních transakcí je poměrně velké. Některá data ukazují, že údaje o připojení Číny k síti v prosinci mohou předčit očekávání. První fáze projektu rozsáhlé scenérie také začala řádným způsobem. Očekává se, že instalace některých projektů může být odložena. Poptávka po zařízení a zboží bude v 1. čtvrtletí v roce 2022 nadále přibývat. Ve spojení s poptávkou po naskladnění během jarních svátků se objednávková horečka mírně zvýšila. V současné době se zásoby předních společností vyrábějících fotovoltaické moduly snížily na méně než jeden měsíc a provozní rychlost fotovoltaických modulů se zvýšil.

Fotovoltaické moduly

Co se týče pomocných materiálů, cena skla je tento týden dočasně stabilní a nedochází k žádné zjevné změně nabídky a poptávky na trhu. Výrobní linky některých podniků začaly být renovovány a výkon byl snížen, ale dopad není velký. Cena skla o tloušťce 3,2 mm se tento týden udržuje na 3,92-4,07 USD/㎡ a cena skla o tloušťce 2,0 mm se udržuje na cca 2,97-3,29 USD/㎡.

 

 

Předpověď cen na příští týden:

 

Období instalace 331 v zámoří a poptávka po období jarního naskladnění zvýší poptávku trhu po nákupu.Na základě očekávání, že se poptávka na konečném trhu zlepší, přestane cena řetězce fotovoltaického průmyslu v krátkodobém horizontu klesat.