Ceny v dodavatelském řetězci fotovoltaického průmyslu: ceny křemíku klesají méně, zásoby na čínský Nový rok způsobují, že ceny v průmyslovém řetězci zůstávají stabilní

· Cenové trendy
Ceny v dodavatelském řetězci fotovoltaického průmyslu: ceny křemíku klesají méně, zásoby na čínský Nový rok způsobují, že ceny v průmyslovém řetězci zůstávají stabilní

Fotovoltaický křemík: ceny nadále klesaly, a to přibližně o 2,13 %.

Ke konci měsíce uzavírají navazující podniky objednávky na další měsíc. Průměrná cena fotovoltaických monokrystalických materiálů obchodovaných některými podniky první úrovně se udržuje na úrovni přibližně 36,19 USD/KG, ale na trhu byly zaznamenány transakční ceny nižší než 34,62 USD/KG. Ceny na nižších úrovních trhu byly tento týden v podstatě stabilní a některé společnosti vyrábějící fotovoltaický křemík měly větší prostor pro kolísání cen při dlouhých objednávkách, aby snížily své zásoby. Vlivem nedávné nabídky fotovoltaického křemíku v Číně klesly ceny fotovoltaického křemíku v zahraničí a v poslední době se pohybují kolem 31,9 USD/KG.

Při sledování výroby a dodávek fotovoltaického křemíku je tento týden v Číně ve výrobě 12 podniků vyrábějících fotovoltaický křemík, nové výrobní kapacity čínských podniků vyrábějících fotovoltaický křemík jsou uváděny do výroby jedna za druhou, výroba fotovoltaického křemíku v prosinci činí přibližně 49 000 tun, což představuje nárůst o více než 10 % ve srovnání s kroužkem. Vzhledem k potřebě skladování navazujícího čínského nového roku se poptávka po nákupu zvyšuje, krátkodobé ceny fotovoltaického křemíku se pravděpodobně zastaví a zůstanou stabilní.

 

Fotovoltaické destičky: Kótování mírně kolísalo, transakční cena se postupně stabilizovala, objednávky byly plněny jedna za druhou a zásoby se výrazně snížily.

Poptávka po polykrystalických fotovoltaických destičkách byla nízká a ceny prudce klesly, přičemž běžné transakce se pohybovaly na úrovni 0,275-0,279 USD/PC; ceny monokrystalických fotovoltaických destiček se lišily, přičemž ceny G1 klesaly a běžné transakce se pohybovaly na úrovni 0,747-0,758 USD/PC, běžné transakce M6 na úrovni přibližně 0,769 USD/PC, běžné transakce M10 na úrovni 0,895-0,911 USD/PC. G12 se prodával za přibližně 1,25 USD/ks.

Sledujte výrobu a přepravu fotovoltaických destiček, současná míra zahájení výroby fotovoltaických destiček je nízká, ceny fotovoltaického křemíku nadále klesají a čínský nový rok před různými články poptávky po zásobách, očekává se, že se míra zahájení výroby fotovoltaických destiček zlepší. Zásoby fotovoltaických destiček se postupně snižují a koncem prosince se postupně zvýší poptávka po navazujících zásobách, přičemž cena fotovoltaického křemíku klesá méně a cena destiček zůstává prozatím stabilní.

 

Solární články: nabídky zůstávají stabilní, žádné výrazné výkyvy v celkových nabídkách

Cena monokrystalu M6 se dočasně ustálila na úrovni přibližně 0,160 USD/W, M10 na 0,169-0,172 USD/W a G12 na 0,165-0,176 USD/W. Vzhledem k tomu, že se snižují zásoby fotovoltaických destiček, stabilizovaly se ceny křemíku a článků destiček v průmyslovém řetězci a společnosti vyrábějící solární články začaly zadávat objednávky na nákup. Tento týden se v navazujících fotovoltaických modulech pod vlivem poptávky po zásobách v rámci jarního festivalu mírně zvýšila poptávka po fotovoltaických modulech na konci článku, ceny za přepravu solárních článků se postupně vyjasňují. Sledujte výrobní operace solárních článků, některé továrny na solární články se mírně zvýšily, ale epidemie, některé oblasti omezení výroby, celková míra spuštění trhu byla upravena směrem dolů.

 

Fotovoltaické moduly: citace z klesajícího trendu, ceny některých monokrystalických výrobků klesly.

Tento týden je poptávka po fotovoltaických modulech především z čínských novoročních zásob, poptávka na trhu není prozatím zřejmá, s nedávným poklesem cen všech článků řetězce fotovoltaického průmyslu se očekává, že některé koncové projekty začnou po roce, podniky s fotovoltaickými moduly první úrovně plánují zvýšit počáteční rychlost zásobování. S nedávným poklesem cen různých segmentů řetězce fotovoltaického průmyslu se očekává, že některé terminálové projekty začnou po roce, podniky s fotovoltaickými moduly první úrovně plánují zvýšit své počáteční sazby pro skladování, zatímco celkové počáteční sazby malých a středních výrobců fotovoltaických modulů v Číně jsou stále nízké a poptávka pro první čtvrtletí příštího roku je nejistá, tržní transakce není aktivní, podle nedávných nabídkových cen projektů v Číně se očekává, že podniky s fotovoltaickými moduly budou mít velký cenový rozdíl, a některé podniky s fotovoltaickými moduly první úrovně stále nabízejí Podle posledních nabídkových cen projektů v Číně se očekává, že ceny podniků vyrábějících fotovoltaické moduly budou klesat, a některé nabídky podniků vyrábějících fotovoltaické moduly v první linii se stále upravují směrem dolů.

Pokud jde o pomocné materiály, nabídka skla je tento týden prozatím stabilní, bez zjevných známek výkyvů na trhu. Ceny skla o tloušťce 3,2 mm se pohybují kolem 3,927-4,086 USD/㎡ a ceny skla o tloušťce 2,0 mm kolem 2,98-3,30 USD/㎡. Pokud jde o suroviny, cenový vývoj zůstal stabilní a zásoby podniků se nadále zvyšovaly. Navzdory úpravám cen směrem dolů ve všech hlavních segmentech průmyslového řetězce je poptávka na koncovém trhu neznámá a ceny skla nevykazují známky růstu.

 

Předpověď cen na příští týden.

V současné době se celková poptávka na trhu oproti prosinci mírně zlepšila, přičemž na evropském a indickém trhu se oproti prosincové poptávce zvýšila, zatímco na zbytku trhu je poptávka poměrně malá. Zásoby fotovoltaických modulů jsou již na běžné úrovni a v důsledku hromadění zásob před jarním festivalem zvýší výrobci fotovoltaických modulů v lednu výrobu na 70-80 %. Pokud jde o cenu, poptávka pro první čtvrtletí příštího roku není jasná, trh není aktivní a očekává se, že tržní cena fotovoltaických modulů bude příští týden nadále klesat.