Četli jste některou z těchto falešných zpráv o PV?

· Průmyslové Novinky

Existuje mnoho domácností, které si v průběhu let nainstalovaly fotovoltaiku, ale stále existují lidé, kteří mají o fotovoltaice vážné mylné představy a předsudky. Maysun shromáždil několik nejrozšířenějších zpráv na internetu a vysvětlil je.

1. Znečištění z fotovoltaiky

Pokud jde o fotovoltaický průmysl, není nouze o lidi, kteří se domnívají, že se jedná o odvětví s "vysokým znečištěním a vysokou spotřebou energie", neboť výrobní proces fotovoltaických modulů z krystalického křemíku vyprodukuje velké množství znečišťujících látek, což je v rozporu s původním záměrem ekologického rozvoje.
Musíme si však uvědomit, že mít znečišťující látky a způsobovat znečištění jsou dva zcela odlišné pojmy. Znečištění je způsobeno pouze tehdy, pokud nejsou znečišťující látky odstraněny; naopak, pokud jsou odstraněny legálně, nelze je označit za znečištění životního prostředí. Z hlediska zákonů a předpisů platí, že pokud jsou splněny emisní normy, považuje se to za "neznečišťování". Podnikání v oblasti recyklace fotovoltaických článků nyní dozrává, klikněte na tlačítko níže a přečtěte si o něm.

broken image

Někteří lidé také tvrdí, že fotovoltaika znečišťuje světlo, způsobuje závratě a jiné nepříjemné pocity. Samotná fotovoltaika však ve skutečnosti vyrábí elektřinu tím, že pohlcuje sluneční energii a celkově jí více pohlcuje, než odráží. Zdrojem světelného znečištění je viditelné světlo, které pohlcují články energetické jednotky uvnitř fotovoltaického modulu a přeměňují ho na elektřinu, čímž se odraz viditelného světla dále snižuje. Za druhé, solární panely jsou obvykle instalovány na střeše nebo na volném prostranství, okolní prostředí a lidé nebudou mít vliv.

2. Fotovoltaické panely zabírají půdu

V evropských zemích jsou zdroje půdy omezené a centralizovaná fotovoltaika pokrývá velkou plochu, což zahrnuje schvalování pozemků a další postupy, které jsou složitější a časově náročnější, zatímco střechy, stěny a další se snadno instalují a mají ekonomický charakter, takže v evropském regionu se instaluje hlavně distribuovaná fotovoltaika. Nedávné evropské iniciativy na zkrácení schvalovacího procesu pro střešní FV projekty, povinná instalace FV na konkrétních střechách v příslušných lhůtách. Kromě toho "Plán digitálních energetických systémů" EU navrhuje zvýšit investice do infrastruktury o 565 miliard eur, aby se podpořil pokrok v oblasti komerční a průmyslové fotovoltaiky, fotovoltaiky pro domácnosti a vozidel s nulovými emisemi uhlíku.

broken image

3. Fotovoltaika škodí zemědělství

Ve skutečnosti je "fotovoltaika + zemědělství" nově vznikajícím obchodním modelem pro výrobu energie z fotovoltaiky a je také typem projektu kombinované výroby energie z fotovoltaiky. Tento model řeší problém konkurence půdy mezi fotovoltaickými elektrárnami a zemědělstvím a dosahuje vícenásobného využití půdy v zemědělské výrobě, čímž poskytuje silnou technickou podporu udržitelnému rozvoji zemědělství a fotovoltaického průmyslu. Zemědělský podnik se totiž kromě toho, že se stává energeticky autonomním a soběstačným, může také vyrábět přebytečnou energii (namísto toho, aby ji využíval pro vlastní potřebu), kterou lze prodávat do vnitrostátní sítě.

4. Solární energie není udržitelná

Z obnovitelných zdrojů energie je solární energie bezpochyby nejudržitelnější. Solární energie je čistý, obnovitelný zdroj energie, který nezpůsobuje znečištění. Například na každý kilowatt elektřiny vyrobený za hodinu připadá přibližně 700 gramů uvolněného oxidu uhličitého. Fotovoltaika je technologie, která umožňuje vyrábět energii udržitelným způsobem, bez plýtvání zdroji a s nízkými náklady na distribuci a údržbu.
Při výrobě energie z fotovoltaiky nevznikají žádné emise skleníkových plynů a hlavně se jedná o vynikající investici, která snižuje náklady na elektřinu. I v oblasti rozvoje skleníkového zemědělství v posledních několika letech se díky technickému modelu kombinace solární energie se zemědělskými skleníky podařilo zvýšit udržitelnost výkonu skleníků.

broken image

5. Fotovoltaika je drahá a investice se nevrací

Fotovoltaické systémy jsou investicí s dlouhodobým přínosem pro domácnosti i podniky a mají nezanedbatelné výhody v domácím i průmyslovém sektoru. Přestože jsou investiční náklady při pořízení fotovoltaiky předem vysoké, v několika zemích existují relativní pobídky a můžeme také zvolit model připojení k síti a přebytečnou elektřinu prodávat státu.
V poslední době cena fotovoltaických panelů stále klesá a průměrná životnost fotovoltaického systému je více než 20 let. S klesajícími náklady na investici se bude její návratnost rok od roku zvyšovat a doba návratnosti se bude dále zkracovat.

broken image

Předsudků a fám o fotovoltaických systémech je mnohem více, než zde můžeme vysvětlit, ale doufáme, že je vám jasné, že podstatou fotovoltaiky je poskytování kvalitní čisté energie a dosažení cíle uhlíkové neutrality.
Jako výrobce fotovoltaických modulů s patnáctiletou zkušeností v oboru má společnost Maysun Solar pobočky a sklady v mnoha zemích a navázala dlouhodobé vztahy s mnoha vynikajícími instalátory. Neváhejte se na nás obrátit pro aktuální nabídky modulů nebo pro dotazy týkající se fotovoltaiky.

Může se vám také líbit:

broken image