Konstrukce fotovoltaických panelů z fotovoltaického svařovacího pásu

· Průmyslové Novinky

Nejdůležitější součástí fotovoltaického panelu je malý článek, který je svařen pomocí fotovoltaického svařovacího pásku a tvoří tak celý článek, který přeměňuje světlo na elektřinu. Víte něco o svařovacím pásku, který hraje důležitou roli při spojování článků a přijímání proudu? V tomto článku vám o svařovacím pásku něco málo povíme.

broken image

Co je to fotovoltaický svařovací pásek?

Fotovoltaický svařovací pásek je měděný pásek potažený cínem, který se skládá z cínu a měděného kovu. Jedná se o vodivý přívodní pásek pro solární články. Přenáší elektrickou energii přeměněnou ze světla na článku do elektrického zařízení a v závislosti na proudu a napětí má také chladicí účinek. Proto je jednou z důležitých součástí solárních fotovoltaických panelů. Kvalita fotovoltaického svařovacího pásku souvisí s účinností a životností fotovoltaického modulu. Vzhledová velikost, mechanické vlastnosti, povrchová struktura, rezistivita a další výkonnostní ukazatele fotovoltaického svařovacího pásku ovlivňují účinnost výroby fotovoltaické energie. Kvalitní fotovoltaický svařovací pásek nejen výrazně zvyšuje účinnost výroby energie, ale také snižuje míru fragmentace fotovoltaických panelů díky vysoké kvalitě schopnosti spojení.
Hlavními materiály používanými při výrobě fotovoltaických svařovacích pásů jsou: základní materiál z mědi, povlak ze slitiny cínu a tavidlo. Pracovníci zpravidla nanášejí na povrch měděného pásku stanovené specifikace souvislou a rovnoměrnou vrstvu slitiny s bodem tání pomocí specializované metody, aby vyrobili PV svařovací pásek, který splňuje požadavky dané aplikace.

broken image

Jaké typy PV svařovacích pásů jsou k dispozici?

Hlavní typy PV svařovacích pásek, které jsou dnes na trhu k dispozici, lze v závislosti na aplikaci rozdělit na propojovací svařovací pásek a pásek na přípojnice.
Propojovací svařovací lišta je pocínovaná lišta, která se používá k propojení fotovoltaických článků a ke sběru a přenosu proudu z fotovoltaických článků. Přípojnicový pásek spojuje řetězce baterií s propojovací skříňkou a umožňuje průchod celého proudového okruhu.
Je zřejmé, že propojovací svařovací lišta má mnohem více spotřebního materiálu než přípojnicový pásek.

broken image

Propojovací svařovací lišty lze rozdělit na
1. Běžné svařovací lišty
Vhodné pro konvenční součásti, splňující potřeby konvenčních součástí.
2. Svařovací pásek MBB
MBB svařovací pásky jsou vhodné pro vícebránové moduly a jsou tenčí než konvenční svařovací pásky. Čím více je svařovacích pásků, tím jsou západnější, čímž se zmenšuje plocha stínění svařovacích pásků na článcích a zvyšuje se účinnost využití. Zároveň se rovnoměrněji rozloží hustota buněk a výrazně se zvýší výkon modulu.

broken image

3. Nízkoteplotní svařovací pásek
Vhodný pro moduly HJT, umožňuje svařování při nízké teplotě a pomáhá snižovat míru fragmentace fotovoltaických článků.

Mezi další produkty patří nízkoodporové svařovací lišty a profilované svařovací lišty.

Přípojnicové pásy lze rozdělit na:
1. Svařovací pásek se skládanými dlaždicemi
Tento typ svařovacího pásku, který je vhodný pro stohované dlaždicové moduly, je tenčí a méně pevný, což je kompatibilní s vysokou hustotou stohovaných dlaždicových modulů a lze jej překlopit, aby se dosáhlo menšího formátu bez zvýšení míry fragmentace článků, což může zvýšit výkon článků na jednotku plochy.
2. Svařovací pásek
Cílem je vytvořit svařovací pásek s dutou střední částí pro spojení stohovaných článků typu watt.

3. Černý svařovací pásek
U celočerných modulů se barevné sladění provádí podle vzhledu modulu, přičemž barva svařovacího pásku musí být v souladu s rámečkem modulu a vzhledem článku, a to z estetických důvodů a kvůli omezení optického znečištění.

K dispozici jsou také běžné svařovací pásky a ohýbané svařovací pásky.

broken image

PV svařovací lišty jsou hlavní metodou spojování článků. Společnost Maysun Solar jako výrobce s 15letou zkušeností s výrobou fotovoltaických modulů nabízí ke koupi široký sortiment fotovoltaických modulů. Pro poptávku klikněte na tlačítko níže! Více informací v textové podobě naleznete také na našich webových stránkách.

Může se vám také líbit:

broken image
broken image
broken image