Některé nejdůležitější poznatky z oblasti fotovoltaiky

· Průmyslové Novinky

Přestože fotovoltaický článek již má schopnost vyrábět elektřinu, jeho výrobní výkon je příliš nízký na to, aby mohl být přímo využit. Po sériovém zapojení článků pro získání vysokého napětí a paralelním zapojení pro získání vysokého proudu jsou vyvedeny přes diodu (aby se zabránilo zpětnému přenosu proudu), zapouzdřeny na rámeček, opatřeny předním sklem, zadním zadním sklem, naplněny dusíkem a zataveny do modulů pro použití. Velký fotovoltaický panel se obvykle skládá ze 60 nebo více článků a má životnost 25-30 let.

broken image

Jaká je struktura fotovoltaického modulu?

Fotovoltaický modul se skládá z článků, hliníkového rámu, lepicí fólie, tvrzeného skla, zadní desky, propojovací krabice atd. Články jsou základním materiálem fotovoltaického modulu, ostatní jsou pomocné materiály.

Sklo: Většina výrobců používá super bílé kalandrované sklo, které má vysoký poměr propustnosti slunečního záření, nízký poměr absorpce, nízký poměr odrazu a vysokou pevnost. Následné zpracování, včetně pokovení a kalení, zvyšuje světelnou propustnost skla a dodává pevnost lepicí fólii (obyčejná EVA / bílá EVA / POE), která je přilepena ke sklu a zadní desce a chrání články.
Backsheet: slouží k ochraně solárních modulů před světlem, vlhkostí, teplem a dalšími vlivy prostředí na zapouzdřovací fólii, články a další erozi ve venkovním prostředí, hraje roli v izolační ochraně proti povětrnostním vlivům.
Hliníkový rám: V kombinaci s organickým silikonem zapouzdřuje a chrání solární článek, sklo, backsheet a další suroviny a pomocné materiály, díky čemuž je modul účinně chráněn.
Propojovací skříňka: Elektrická energie generovaná modulem solárního článku je exportována kabelem.
Další materiály: svařovací páska pro spojení mezi články fotovoltaického modulu, silikonový rámeček modulu a těsnění spojovacího boxu backsheetu, obalový materiál vnější obalový materiál modulu.

broken image

Výrobní proces fotovoltaických modulů?

Osm procesů modulu: svařování, laminace, laminování, EL testování, montáž rámečku, montáž propojovací krabice, čištění, IV testování.

1. Svařování: Automatické stroje na svařování strun svařují přední elektrody solárních článků a zadní elektrody předních a zadních bočních článků pomocí propojovacích pásků a hnízdící stroje a automatické svařovací stroje používají dřezové pásky ke spojení článků, které byly svařeny do strun.

2. Laminování: Zadní listy, lepidlo EVA, skupiny článků a tvrzené sklo se laminují postupně.

3. Laminace: Laminovaný fotovoltaický modul se vloží do laminátoru a vzduch se z modulu odsaje vakuováním, poté se zahřeje, aby se roztavil EVA, a natlakuje, aby roztavený EVA proudil a vyplnil mezeru mezi sklem, článkem a fólií zadní stěny, přičemž se stlačením vypustí vzduchové bubliny uprostřed, aby se sklo článku a zadní stěna těsně spojily, a nakonec se ochladí a vytvrdí. Poté, co se EVA roztaví a pod tlakem se rozšíří směrem ven, automatický ořezávací stroj ořeže okraje.

4. EL luminiscenční test: Elektroluminiscenční test odhaluje vnitřní vady, skryté praskliny, úlomky, falešné sváry, porušené mřížky a abnormality jednotlivých článků s různou účinností konverze. Mezera mezi rámem a bateriovým komponentem se vyplní silikonem a rámy se spojí pomocí rohových per.

5. Instalace propojovací skříňky: propojovací skříňka je slepena se zadní deskou modulu pomocí silikonu a přívodní vodiče uvnitř modulu jsou spojeny s vnitřní kabeláží uvnitř propojovací skříňky ze zadní desky, takže vnitřní kabeláž je spojena s vnějšími kabely a modul je spojen s vnějšími kabely.

6. Čištění: Čistící zařízení odstraňuje povrchové nečistoty, zkrášluje součástku, zvyšuje míru propustnosti světla a zvyšuje výkon součástky.

7. IV test: Zařízení pro IV test kontroluje výstupní výkon modulů, testuje jejich výstupní charakteristiky a určuje úroveň kvality modulů.

Technická cesta pro fotovoltaické moduly?

Za účelem zvýšení výstupního výkonu jednoho fotovoltaického modulu se v této oblasti neustále provádí výzkum a v současné době existují technologie, jako je technologie oboustranného dvojitého skla, stohované dlaždice, HJT, TOPCon a vícehlavová mřížka (MBB). Pokud se chcete o této technologii dozvědět více, kliknutím na tlačítko přejděte na stránku technologie a prohlédněte si příslušnou odbornou analýzu.

Společnost Maysun Solar má 15 let zkušeností jako výrobce fotovoltaických modulů se systematickou a kompletní výrobní linkou a vyrábí širokou škálu fotovoltaických panelů s různými technologiemi pro specifické aplikace. Vítáme vaše dotazy!

Doporučené příspěvky na blogu:

broken image
broken image
broken image