Sklo fotovoltaických panelů se snadno poškodí těmito faktory

· Průmyslové Novinky

Fotovoltaické panely se skládají z článků, EVA podložky, skleněných panelů a dalších součástí slisovaných do technologického výrobku. Každý by měl věnovat pozornost ochraně fotovoltaického panelu během nákupu a procesu přepravy a instalace, jinak dojde k rozbití skla fotovoltaického panelu, což povede ke zbytečným ztrátám nákladů. V tomto článku pak budou uvedeny některé z důvodů, které mohou způsobit rozbití skleněné podložky FV panelů, aby se upozornilo na ochranu FV panelů.

broken image

Charakteristika skleněných fotovoltaických panelů:

Fotovoltaické sklo má vlastnosti jako vysoký poměr přenosu sluneční energie, nízký poměr absorpce, nízký poměr odrazu a vysoká pevnost. Kvalita fotovoltaického skla přímo určuje výkonnost výrobku, účinnost a životnost fotovoltaických modulů, proto je technická certifikace fotovoltaického skla přísnější a složitější.

Příčiny rozbití zadní strany skla:

1. Konstrukční faktory
Při manipulaci s fotovoltaickými moduly se povrch modulu náhodně dotkne ostrých předmětů.
Konstrukce a instalace elektrárny v období výstavby není standardizovaná, dochází k nárazům na komponenty.
Při úpravě instalační polohy FV modulu byl použit nesprávný způsob klepání modulu.
2. Faktory prostředí
Horská fotovoltaická elektrárna kvůli složitému terénu, z hory spadly kameny, které se rozbily o sklo modulu.
Část pozemní přírody je na měkké straně, základ držáku se propadá, což způsobuje deformaci držáku, protože držák je upevněn s modulem prostřednictvím přítlačného bloku, modul je vystaven napětí, vytlačení okrajového rámu způsobí rozbití skla.
V místech, kde se vyskytují písečné bouře, není-li základ celého stojanu zvlášť pevný, může se modul snadno nadzvednout a po pádu způsobit roztříštění celého skla.

broken image

3. Faktory složení
Komponenty jsou vyrobeny z tvrzeného skla, které má určitou míru samodetonace. Kromě toho, pokud existují vady kvality, jako jsou kameny, nečistoty, bubliny a další vady, zejména nečistoty ve skle, je slabým místem tvrzeného skla, je také koncentrace napětí, tepelná roztažnost a smršťování drsného prostředí, náchylné k samovybuchování; navzdory tomu má průmysl také určitou konvenční moudrost, někteří výrobci baterií čelit objektivní realitě, což umožňuje dodavatelům skla poskytovat určitou míru samovybuchování tvrzeného skla (obvykle 0,03 %).
Kromě toho, pokud uvnitř modulu vznikne efekt horkého místa, který vede k vysokým místním teplotám, bude sklo modulu dlouhodobě také způsobovat samovybuchování.
4. Další faktory
Fotovoltaické projekty a distribuované elektrárny instalované ve venkovských a rurálních oblastech, kde si často hrají a dovádějí děti, mohou způsobit rozbití skla.

broken image

Nebezpečí rozbití skleněných zadních stěn

Při rozbití skla se snižuje bezpečnostní ochrana fotovoltaického modulu a snadno se do něj dostanou vodní páry, vlhkost a dešťová voda, což způsobí vnitřní zkraty a vážně ovlivní provozní bezpečnost elektrárny.

Společnost Maysun Solar používá ve svých fotovoltaických modulech speciálně tvrzené sklo. Tvrzení skla má zvýšit pevnost skla proti působení větru, písku a krupobití a zajistit dlouhodobou ochranu solárních článků. Kalení skla panelů se provádí zahřátím skla na teplotu přibližně 700 °C v horizontální kalicí peci a jeho rychlým a rovnoměrným ochlazením pomocí studeného vzduchu, čímž se vytvoří rovnoměrné tlakové napětí na povrchu a tahové napětí uvnitř, což účinně zvyšuje odolnost skla proti ohybu a nárazu. Po temperování tabulového skla lze pevnost skla zvýšit 4 až 5krát ve srovnání s běžným sklem.

Společnost Maysun, jako profesionální výrobce fotovoltaických modulů s 15letou zkušeností, má širokou nabídku vysokopevnostních fotovoltaických panelů, vítejte, klikněte na tlačítko a poptejte se nebo si prohlédněte naše produkty.

Může se vám také líbit:

broken image
broken image
broken image