Střešní fotovoltaický systém: zvyšte hodnotu své střechy a buďte šetrní k životnímu prostředí

· Průmyslové Novinky

Co je střešní fotovoltaický systém?

Střešní fotovoltaická elektrárna je typ fotovoltaického systému a mezi jednotlivé součásti takového systému patří fotovoltaické moduly, montážní systémy, kabely, solární střídače a další elektrické příslušenství.

Střešní fotovoltaické elektrárny (připojené k síti nebo mimo síť) lze použít ve spojení s dalšími komponenty pro výrobu energie (např. dieselovými generátory, větrnými turbínami, bateriemi atd.). Tyto hybridní solární systémy mohou být schopny poskytovat nepřetržitý zdroj energie.

Vlastnosti střešního fotovoltaického systému

Vlastnosti střešního fotovoltaického systému

1. Nízké znečištění a vynikající ekologické přínosy Střešní projekt distribuované fotovoltaické výroby energie v procesu výroby energie není hlučný a nezpůsobí znečištění ovzduší a vody.

2.Pomáhá vyrábět elektřinu a používat elektřinu současně. Výroba elektřiny ve velkých pozemních elektrárnách je posílena přístupem k přenosové soustavě, pouze jako elektrárna a běh; a střešní distribuovaná fotovoltaická výroba elektřiny je posílena přístupem k distribuční soustavě, výroba elektřiny, koexistence elektřiny a požadavky místní spotřeby v co největší míře.

3. Výstupní výkon je relativně malý. Obecně řečeno, výkon střešního projektu distribuované fotovoltaické výroby elektřiny se pohybuje v rozmezí několika kilowattů. Na rozdíl od centralizovaných elektráren má velikost fotovoltaické elektrárny malý vliv na účinnost výroby energie, a tedy i na její ekonomiku, a návratnost investice do malého fotovoltaického systému není nižší než do velkého.

Jaké podmínky je třeba splnit při instalaci střešního fotovoltaického systému na střechu?

1. Existuje samostatná střecha nebo vlastnická práva ke střeše, která jsou jasná.

2. Střecha má dostatek světla: elektrárna se obvykle instaluje na střechu orientovanou na jih, aby se lépe zajistil dostatek světla každý den; navíc stromy, sloupy, nízké zdi a další vnější překážky ovlivní sluneční paprsky, instalaci těchto faktorů je třeba vzít v úvahu před

3. Střecha má dostatečnou plochu: plocha střechy je spíše intuitivním faktorem; hrubý odhad je plocha instalace systému 3 KW 22 ~ 35 metrů čtverečních, systému 4 KW 30 ~ 50 metrů čtverečních a systému 5 KW 45 ~ 60 metrů čtverečních.

4. Střecha má dostatečnou nosnost: problém nosnosti střechy při návrhu fotovoltaické elektrárny je třeba zohlednit již v počáteční fázi.

Jaké jsou metody instalace fotovoltaické elektrárny na střeše?

Existují tři hlavní kategorie střech: barevné střechy z ocelových tašek, zděné střechy a betonové střechy s plochou střechou. V těchto třech typech střešních konstrukcí je velký rozdíl; i když se jedná o stejnou plochu, instalace fotovoltaiky není stejná.

Instalace šikmé střechy

1. Fotovoltaické moduly se instalují převážně nad hlavou podél svahu. Fotovoltaické pole je položeno rovnoběžně se střechou a konzola používá ocelové vložené díly k upevnění nosníků v mřížce;

2. Svislá vzdálenost mezi fotovoltaickými moduly nainstalovanými na držáku na svahu a střechou splňuje požadavky na instalaci a volný prostor pro větrání a odvod tepla (vzdálenost nad hlavou je obvykle 150 ~ 200 mm).

Použitá metoda spočívá ve zvětšení připojovací polohy, kde jsou připojeny pevné body. Cihly a tašky mají určitou tloušťku, čímž vytvářejí určitý prostor. Ten musí být před a po upevnění vyplněn tmelem, aby se zabránilo riziku úniku vody.

Montáž ploché střechy

Montáž ploché střechy

1. Výběr konstrukce ploché střechy může vycházet ze skutečné dokončovací plochy střechy a lze zvolit odpovídající systém konzol. Nosný systém se obecně skládá ze čtyř částí: sloupů, základů, šikmých nosníků a trámů. Sestava baterie je spojena s příčným nosníkem pomocí spojovacích prvků. (Hmotnost: 0,35 ~ 0,50 kN/㎡)

2. Instalační úhel sklonu: Úhel sklonu odpovídající maximálnímu místnímu ročnímu výkonu se používá jako úhel sklonu instalace držáku;

3. Běžné formy konstrukce domu: betonový litý rám a podlahová deska, ocelová konstrukce + betonová litá podlahová deska, cihlovobetonová konstrukce + prefabrikovaná podlahová deska;

Běžná povrchová úprava střechy: vodotěsná fólie, ochranná vrstva z cementové malty, keramická taška.

Instalace barevné ocelové střechy

Instalace barevné ocelové střechy

Barevné ocelové střechy se obvykle používají v rodinných továrnách nebo velkých průmyslových závodech. Rozdíl mezi jejím způsobem instalace a šikmou střechou spočívá v tom, že způsob instalace podpěry je odlišný. Barevná ocelová střecha je barevná ocelová deska s příchytkou, která je na ni upnuta jako podpěra. Její funkcí je instalace instalačního úhlu podél sklonu střechy. Pokud lze splnit únosnost konstrukce střechy, lze úhel sklonu zvýšit, aby se zvětšil instalační úhel.

Jaká jsou bezpečnostní opatření při instalaci střešního fotovoltaického systému

Jaká jsou bezpečnostní opatření při instalaci střešního fotovoltaického systému?

Podmínky instalace střechy by měly být stanoveny tak, aby se využila plocha, zastínění, hydroizolace, nosnost atd:

1. Prozkoumání umístění střešního fotovoltaického čtvercového pole:

(1) Střešní konstrukce (pevná konzola, zajištění hydroizolace);

(2) Určení rozteče, směru a rozměrové vzdálenosti střešních latí;

(3) Určení rozmístění komponentů podle střešní konstrukce ;

(4) Upevněte konzolu podle konstrukce střechy, aby byla zajištěna hydroizolace.

2.Dobře proveďte hydroizolaci: Při instalaci fotovoltaických systémů se nejprve ujistěte, že jsou instalovány tak, aby nedošlo k poškození střechy. U střechy s vodotěsnou vrstvou je třeba se vyhnout perforaci; u barevné ocelové střechy s perforací je třeba použít vodotěsné lepidlo nebo gumovou rohož.

3. Délka a šířka umístění komponent: instalace, komponenty podle plochy střechy pro určení délky a šířky umístění komponent, dlouhá strana komponent kolmo ke kýlu, úspora nákladů na konzoly. Při instalaci si vyhraďte šířku vyrovnávací drážky.

Společnost Maysun slouží v různých zemích od roku 2008 a její výrobky se dostaly do tisíců domácností. Díky dobrým vztahům s místními prodejci vám společnost Maysun jistě pomůže nainstalovat nejvhodnější úhlové fotovoltaické panely na vaši střechu.

Projekt je umístěn na barevné ocelové střeše kdesi v Belgii, klientovi se líbil a pořídil video. Chcete-li se dozvědět více, klikněte na tlačítko výrobku.

Se společností Maysun Solar máme na výběr širokou škálu skládaných, polopropustných a černých solárních panelů s černým rámem, celočerných solárních panelů se stříbrným rámem, které mají vynikající výkon a stylový design, takže dokonale ladí s jakoukoli budovou. společnost Maysun Solar úspěšně založila kanceláře, sklady a dlouhodobě spolupracuje s vynikajícími instalátory v mnoha zemích! Nainstalujeme vám ty nejvhodnější solární panely a postaráme se o jejich budoucí čištění a údržbu. Neváhejte nás kontaktovat pro aktuální cenovou nabídku modulů nebo pro jakékoli dotazy týkající se fotovoltaiky.

Může se vám také líbit:

Technologie fotovoltaické stříbrné pasty nové generace: Inovace pro zvýšení účinnosti solárních článků
Jak je to s elektricky vodivými lepidly(ECA). používají v solárních panelech?
Měli byste si vybrat monokrystalické solární panely nebo polykrystalické solární panely?