Technologie fotovoltaické stříbrné pasty nové generace: Inovace pro zvýšení účinnosti solárních článků

· Průmyslové Novinky

Co je fotovoltaická stříbrná pasta?

Fotovoltaická stříbrná pasta se obvykle skládá ze stříbrného prášku, organického rozpouštědla a pojiva. Při výrobě solárních článků se fotovoltaická stříbrná pasta nanáší nebo tiskne na povrch článku, aby se vytvořila kovová elektrodová mřížka.

Stříbro má vynikající elektrickou vodivost a může zajistit dobrou transportní cestu elektronů, což hraje roli při sběru a vedení elektronů v procesu přeměny sluneční energie na elektrickou energii ve fotovoltaických článcích. Tyto vodivé mřížky stříbrné pasty pomáhají při sběru proudu a jeho přenosu do obvodů článku, čímž zvyšují účinnost článku.

Co je fotovoltaická stříbrná pasta?

Jaké jsou vlastnosti fotovoltaické stříbrné pasty?

1. Vysoká vodivost: Protože stříbro je dobrý vodivý materiál, má fotovoltaická stříbrná pasta vynikající vodivost, která pomáhá snižovat odpor, a tím zlepšovat účinnost sběru proudu v baterii.

2. Dobrá přilnavost: fotovoltaickou stříbrnou pastu lze pevně přichytit k povrchu křemíkové destičky a zajistit tak spolehlivost elektrického spojení.

3. Vlastnosti proti stárnutí: po pečlivém návrhu lze fotovoltaickou stříbrnou pastu používat dlouhodobě, aby si zachovala stabilní elektrické vlastnosti, které nejsou snadno ovlivnitelné okolním prostředím.

Какви са характеристиките на фотоволтаичната сребърна паста?

Kde se fotovoltaická stříbrná pasta ve fotovoltaickém panelu nachází?

Fotovoltaickou stříbrnou pastu lze podle umístění stříbrné pasty rozdělit na stříbrnou pastu na přední straně fotovoltaického panelu a stříbrnou pastu na zadní straně.

Hlavní úlohou stříbrné pasty na přední straně je sběr a export fotogenerovaných nosičů, většinou se používá v bateriích typu P s osvětleným povrchem a bateriích typu N na obou stranách, což je hlavní výrobek na současném trhu;

Stříbrná pasta na zadní straně plní hlavně roli adheze a používá se hlavně na podsvícené straně článků typu P.

Proto stříbrná pasta na přední straně fotovoltaických panelů vyžaduje vyšší úroveň výrobního procesu a elektrické vodivosti.

Jaké jsou typy fotovoltaické stříbrné pasty podle klasifikace teploty slinování?

Fotovoltaickou stříbrnou pastu lze podle teploty spékání rozdělit na vysokoteplotní stříbrnou pastu a nízkoteplotní stříbrnou pastu. Podle údajů CPIA (Chinese PHOTOVOLTAIC INDUSTRY ASSOCIATION) představuje současná vysokoteplotní stříbrná pasta více než 98 % celkové dodávky stříbrné pasty;

Společnost Maysun vyrábí solární panely, které jsou mezi zákazníky velmi oblíbené.
Jedná se o solární panely PERC instalované na střeše německého zákazníka, kliknutím na obrázek se dozvíte více.

Jaké jsou typy fotovoltaické stříbrné pasty podle klasifikace teploty slinování?

Nízkoteplotní stříbrná pasta se obecně používá v HJT heteropřechodových bateriích. S rostoucím podílem HJT heterojunction baterií na trhu bude poptávka po nízkoteplotní stříbrné pastě znamenat rychlý růst.

Je cena fotovoltaické stříbrné pasty velmi vysoká?

Fotovoltaická stříbrná pasta se skládá především z vysoce čistého stříbrného prášku, skleněného prášku a organických surovin, které se vyrábějí mícháním, válcováním buničiny a dalšími procesy. Pozitivní stříbrná pasta je výrobek založený na receptuře; přesné složky ovlivňují následné vazby, které zase ovlivňují stříbrný prášek. Z hlediska struktury nákladů tvoří náklady na stříbrný prášek více než 98 %, ale z hlediska výkonu má výkonnost stříbrného prášku přímý vliv na odpor elektrodového materiálu, čímž ovlivňuje účinnost fotoelektrické konverze. Skleněný jako vazebná fáze, při vysokých teplotách k rozpouštění stříbrného prášku a jeho přeskupování, hraje rozhodující roli kvalita skleněného prášku ohmického kontaktu stříbra a křemíku spékacího stroje na stříbrný prášek.

Jaký je budoucí směr vývoje fotovoltaické stříbrné pasty?

Nepravidelný stříbrný prášek povede k nadměrné povrchové energii, drsnosti částic, snadné tvorbě aglomerátů a obtížnému rovnoměrnému rozptýlení do média, což způsobí, že spékaná stříbrná vrstva bude vysoce porézní a zvýší se její odolnost. Sférický stříbrný prášek má malý specifický povrch, lepší disperzi, tisk s hladkostí a vodivý film má hustou strukturu, takže sférický stříbrný prášek je při výrobě stříbrné pasty ze surovin používán více, ale sférický stříbrný prášek snadno vytváří kontaktní bod, spékání po smrštění koule, nárůst dutin a vliv elektrické vodivosti, takže budoucí směr výzkumu je pro různé tvary směsi stříbrného prášku k posílení výkonu stříbrné pasty.

Společnost Maysun Solar vyrábí vysoce kvalitní solární panely od roku 2008. Máme široký sortiment zboží. Kromě šindelů máme celočerné panely, panely s dvojitým sklem a další typy solárních panelů, které využívají technologie jako poloviční řez, MBB a IBC. Tyto solární panely mají vynikající výkon a stylový vzhled, takže se hodí ke každé budově. Společnost Maysun Solar dokázala zřídit kanceláře a sklady v mnoha zemích a dlouhodobě spolupracuje se skvělými montážními firmami. Pokud vás zajímají nejnovější ceny modulů nebo máte jakékoli další otázky týkající se fotovoltaiky, neváhejte nás kontaktovat.

Může se vám také líbit:

Trendy cen solárních panelů, které jste nevěděli
Zkoumání vlivu teploty na schopnost solárních panelů vyrábět elektřinu