Zkoumání vlivu teploty na schopnost solárních panelů vyrábět elektřinu

· Průmyslové Novinky

Solární panely, běžně označované jako fotovoltaické panely, vyrábějí elektřinu zachycováním a přeměnou přímého slunečního záření na energii. Vzhledem k tomu, že solární panely interagují přímo se sluncem, mnoho lidí se zajímá o to, zda má teplota vzduchu vliv na fungování solárních panelů. Je například solární panel více či méně účinný v horkém prostředí? Teplota má významný vliv na to, jak efektivně vaše solární panely fungují, i když intenzita a délka slunečního svitu jsou důležitější.

Jak jsou vaše solární panely ovlivněny horkým vzduchem?

Jak jsou vaše solární panely ovlivněny horkým vzduchem?

Mnoho spotřebitelů je zvědavých na specifika toho, jak výkyvy tepla ovlivňují provoz solárních panelů. Normálně testované při 77 °F, solární panely jsou dimenzovány na maximální výkon mezi 59 °F a 95 °F. V létě se však solární panely mohou zahřát až na 149 °F, ale při dosažení této teploty se účinnost panelu může snížit.

Solární panely mají obecně 3 teplotní koeficienty: napětí naprázdno, špičkový výkon a zkratový proud. Když teplota stoupá, výstupní výkon solárního panelu klesá. Špičkový teplotní koeficient solárního panelu je asi -0,34 ~ 0,44% / ℃, to znamená, že teplota stoupá, výroba energie solárního panelu se snižuje, teoreticky se teplota zvýší o jeden stupeň, výroba energie FV elektrárny bude snížena asi o 0,44 %.

Zdravý rozum může naznačovat, že vzhledem k tomu, že solární panely vyžadují k provozu sluneční světlo, teplejší vzduch by pomohl jejich výkonu nebo výkonu, ale není tomu tak. Solární panely nevyžadují žádné teplo v žádné formě, i když k výrobě elektřiny využívají sluneční světlo. V teplých a suchých dnech s teplotami 90 stupňů Fahrenheita nebo více mohou solární panely skutečně pracovat s účinností o 10 až 25 procent nižší.

Vaše solární panely budou pracovat méně efektivně, když se teplota okolního vzduchu zvýší. Většina panelů začne ztrácet zhruba 1 % své maximální produkce na každý stupeň zvýšení teploty poté, co dosáhnou trojciferných čísel. majitelé domů, kteří snášejí horké letní teploty, mohou pochopit.

Nezapomeňte, že solární panely jsou složeny z materiálů, které jsou neuvěřitelně pevné a vyrobené tak, aby přežily drsné venkovní podmínky, jako jsou horké letní dny a ledové zimní počasí. Navíc prvky jako teplota vzduchu, umístění, množství přímého slunečního záření a střešní materiály budou mít vliv na to, jak horké budou vaše solární panely. Solární dodavatelé se zkušenostmi vědí, jak vybrat a nainstalovat solární panely, aby minimalizovali vliv tepla na účinnost solárních panelů.

Jak jsou vaše solární panely ovlivněny studeným vzduchem?

Jak jsou vaše solární panely ovlivněny studeným vzduchem?

Možná jste slyšeli jednotlivce zpochybňovat účinnost solárních panelů v chladném klimatu. I když ne tak výrazně jako teplý vzduch, okolní chlad může mít také vliv na výkon vašeho solárního panelu. Někteří lidé mohou dokonce věřit, že když je venku zima, solární panely přestanou fungovat. Všechna tato tvrzení jsou nepravdivá. Ve skutečnosti ale neexistuje žádný důkaz, že nízké teploty mají přímý vliv na účinnost solárních panelů, hlavními faktory jsou stínění solárních panelů sněhem a ledem v zimě a kratší hodiny slunečního záření.

Sníh a led jsou nepříznivé podmínky, které v zimě snižují účinnost solárních panelů. Solární panel je odolný. Jsou odolné vůči poškození ledem. Po chladné noci potřebují solární články prostě nějaký čas na rozmrazení. Účinnost vašich solárních panelů se sníží, když se na ně dostanou první sluneční paprsky, protože část slunečního světla je blokována sněhem nebo ledem, což snižuje jejich výkon. Fotovoltaické solární panely stále vyrobí v létě až o 80 % více elektřiny než v zimě v průměru. Primárními příčinami jsou (jak byste uhodli) každý den kratší denní světlo a nárůst oblačnosti během zimy, takže celkové množství elektřiny vyrobené v zimě je sníženo.

Ve skutečnosti, pokud je obloha obecně jasná, chladný okolní vzduch může zvýšit výkon. Podle testů jsou solární panely nejproduktivnější při 77 stupních Fahrenheita.

Co se stane, když teplota solárních panelů stoupne?

Co se stane, když teplota solárních panelů stoupne?

Je užitečné dobře porozumět rozdílu mezi energií elektronů v nízkoenergetickém stavu a elektrony v excitovaném stavu, pokud máte doma nainstalované fotovoltaické solární panely nebo plánujete jejich pořízení v blízké budoucnosti. Tento rozdíl je zodpovědný za výkon vyrobený solárními panely.

Elektrony jsou zachyceny v nízkoenergetickém stavu v solárním článku. Excitovaný stav, kterého tyto elektrony dosáhnou, když jim je dodána další energie, jim umožňuje migrovat a přerušit vazbu. Vedení může být provedeno elektrony pod napětím. Dodatečnou energii, která je tlačí do excitovaného stavu, přijímají buď teplem, nebo světlem (slunečním světlem).

Jak velký energetický rozdíl (napětí) je mezi těmito dvěma stavy určuje, kolik elektřiny může solární článek vyrobit. Zvyšováním energie vázaných elektronů se mění zvýšení teplotyvlastnosti polovodičových materiálů. V důsledku toho je energetický rozdíl potřebný k dosažení požadovaného stavu menší, což snižuje výkon a účinnost solárních panelů.

Teplo ze slunce způsobuje zahřívání solárních panelů, protože absorbují sluneční světlo. Krystalický křemík, typická součást solárních článků, také příliš nepomáhá k tomu, aby se nezahřívaly. Díky vynikající tepelné vodivosti křemíku dochází u solárních článků k rychlejšímu hromadění tepla během horkých slunečných dnů.

Stručně řečeno, teplejší solární panely využívají stejné množství slunečního svitu k výrobě méně energie.

Jak snížit dopad tepla na solární panely?

Jak snížit dopad tepla na solární panely?

Většina autorizovaných instalatérů používá opatření ke zlepšení přirozeného chlazení solárních systémů, protože si jsou vědomi dopadu vyšších teplot na energetický výstup.

Doporučeným postupem pro maximalizaci účinnosti je ponechat mezi střechou a panely alespoň šest palců prostoru, aby vzduch mohl cirkulovat z obou stran. Obvykle však není chytrý nápad instalovat panely příliš daleko od střechy. Pokud je otvor příliš velký, listí a větvičky se mohou shromažďovat pod polem a poškodit vaši střechu nebo solární panely.

Pozemní solární panely jsou dobrou volbou, pokud žijete v horkém prostředí, protože dostávají největší proudění vzduchu, a proto udržují nižší teplotu.

Odhady ukazují, že na stejném místě může teplotní rozdíl mezi solárními panely, které jsou připevněny na střeše, a těmi, které jsou umístěny na zemi, dosáhnout 10 °C (50 °F).

Nejlepší možností je nákup solárních panelů s teplotním koeficientem co nejblíže nule. Kolísání celkové roční výroby elektřiny může být značné. Technický list výrobce je nejlepším zdrojem informací o tepelné toleranci panelu. Je tam použito spojení "teplotní koeficient (Pmax)". Toto je maximální teplotní koeficient výkonu. Vysvětluje, kolik elektřiny panel ztratí při každém zvýšení teploty o 1 °C nad 25 °C. @ STC (výkon na typovém štítku modulu je určen při teplotě standardních testovacích podmínek).

Rozdíly budou v teplotních koeficientech solárních panelů různých výrobců. Z tohoto důvodu každý výrobce solárních panelů uvádí hodnotu teplotního koeficientu (Pmax) s podrobnostmi o svém produktu.

Obecně platí, že většina koeficientů solárních panelů se pohybuje mezi -0,20 a -0,50 % na stupeň Celsia. Solární panel je méně ovlivněn nárůstem teploty, čím více se toto číslo blíží nule.

Pokud mají například vaše solární panely koeficient mínus 0,4 procenta, jejich výkon se v horkých dnech sníží téměř dvakrát tolik, než kdyby byl jejich koeficient jednoduše mínus 0,2 procenta na stupeň Celsia.

Bílé nebo světlé zastřešení více odráží sluneční světlo a nezahřívá se jako tmavé zastřešení, je to také chytrý a praktický způsob, jak snížit teplotu kolem vašich solárních panelů.

Zkuste si vybrat čištění solárních panelů ráno nebo večer. Rozhodně nečistěte své solární panely během největšího vedra, protože to může snadno způsobit rozbití skla a vaše solární panely se nenávratně poškodí. Solární panely nejsou vystaveny rychlým teplotním šokům ve vodním chladicím systému, jako tomu je v oplachovém systému.

Solární panely Maysun Solar mohou účinně minimalizovat nepříznivé vlivy teploty na účinnost provozu solárních panelů. Naprostá většina solárních panelů Maysun Solar má teplotní koeficient PMAX -0,34 %/°C, takže pracují velmi efektivně!

Níže je obrázek 410W skleněného černý rám solárního panelu TWISUNinstalace od německého zákazníka Maysun Solar Michaela, klikněte na obrázek pro více informací!

Tento zákazník je velmi chytrý, maloval pod solárními panely, díky čemuž je výroba energie vysoká uprostřed dne a odpoledne!

Níže je hodnotící obrázek solárního panelu Shingled celočerného 410W od švédského zákazníka Maysun Solar, kliknutím na obrázek se dozvíte více o souvisejících produktech!

Šindelové solární panely Maysun Solar mají elegantní celočerný vzhled, který lépe vyhovuje evropským architektonickým stylům. Teplotní koeficient PMAX šindelových solárních panelů Maysun Solar je -0,34 %/°C, pracují při nižších teplotách a pracují efektivněji!

Od roku 2008 se Maysun Solar specializuje na výrobu vysoce kvalitních fotovoltaických modulů. Máme širokou škálu celočerných solárních panelů s černým rámem, stříbrných, skleněných solárních panelů, které využívají technologie polovičního řezu, MBB, IBC a Shingled a nabízejí vynikající výkon a stylový design, který dokonale splyne s jakýmkoliv budova. Maysun Solar úspěšně založil kanceláře, sklady a dlouhodobé vztahy s vynikajícími instalačními firmami v mnoha zemích! Neváhejte nás kontaktovat ohledně nejnovějších nabídek modulů nebo jakýchkoli dotazů souvisejících s PV.

Mohlo by se vám také líbit:

 Jak je to s elektricky vodivými lepidly(ECA). používají v solárních panelech? 14. červenec 2023
Černé solární panely: Dokonalá kombinace energie a estetiky 30. červen 2023
Šindelové solární panely: Průlom v účinnosti solární energie 3. červenec 2023