Výhody, nevýhody a klasifikace fotovoltaické výroby energie, víte?

· Průmyslové Novinky

Sluneční energie je pro lidstvo nevyčerpatelným obnovitelným zdrojem energie, jehož výhodou je, že je dostatečně čistý, naprosto bezpečný, relativně rozšířený, skutečně dlouhodobý a bezúdržbový, vynalézavý a potenciálně ekonomický, takže má významné místo v dlouhodobých energetických strategiích. Víte tedy, jaké jsou výhody a nevýhody fotovoltaické výroby energie ve srovnání s běžně používaným systémem výroby tepelné energie?

I. Výhody a nevýhody

1. Výhody
(1) Nehrozí nebezpečí vyčerpání.
(2) Bezpečná a spolehlivá, bez hluku, bez emisí znečišťujících látek venku, naprosto čistá (žádné znečištění).
(3) Není omezena geografickým rozložením zdrojů, může využít střechu budovy; například oblasti bez elektřiny, stejně jako oblasti se složitým terénem.
(4) Místní výroba a dodávka energie bez spotřeby paliva a přenosových linek.
(5) Vysoká kvalita energie.
(6) Snadné emocionální přijetí uživateli.
(7) Krátká doba výstavby a krátká doba získání energie.

broken image
2. Nevýhody
(1) Hustota rozložení energie při ozařování je malá, tj. zabírá obrovskou plochu.
(2) Získaná energie souvisí se čtyřmi ročními obdobími, dnem a nocí a meteorologickými podmínkami, jako je oblačno a slunečno.
(3) Vysoké alternativní náklady na výrobu energie ve srovnání s výrobou tepelné energie.
(4) Výrobní proces fotovoltaických panelů není šetrný k životnímu prostředí.
broken image

Za druhé, klasifikace systému

1, nezávislá fotovoltaická výroba energie
Nezávislá fotovoltaická výroba energie se také nazývá fotovoltaická výroba energie mimo síť. Skládá se hlavně ze solárních modulů, regulátorů, baterií, pokud chcete dodávat energii pro střídavé zátěže, musíte také nakonfigurovat střídače střídavého proudu. Nezávislé fotovoltaické elektrárny zahrnují systémy napájení vesnic v odlehlých oblastech, solární systémy napájení domácností, napájení komunikačních signálů, katodovou ochranu, solární pouliční osvětlení a další druhy fotovoltaických systémů výroby energie s bateriemi, které mohou pracovat nezávisle.

broken image

2, fotovoltaická výroba energie připojená k síti
Fotovoltaická výroba energie připojená k síti je stejnosměrný proud generovaný solárními moduly poté, co je střídačem připojeným k síti přeměněn na střídavý proud v souladu s požadavky rozvodné sítě a poté přímo připojen k veřejné síti. Lze ji rozdělit na systémy výroby elektrické energie připojené k síti s bateriemi a bez baterií.
Systémy připojené k síti s bateriemi jsou dispečerské a mohou být připojeny k síti nebo od ní odpojeny podle potřeby. Systémy připojené k síti s bateriemi jsou často instalovány v obytných budovách; systémy připojené k síti bez baterií nemají dispečerský přístup ani záložní napájení a jsou obvykle instalovány ve větších systémech.
Fotovoltaická elektrárna připojená k síti má centralizovanou velkoplošnou fotovoltaickou elektrárnu připojenou k síti je zpravidla národní elektrárna, jejímž hlavním rysem je přenos vyrobené energie přímo do sítě, přičemž síť sjednocuje rozmístění dodávek energie uživatelům. Tento druh elektráren však není příliš rozvinutý, investice do něj jsou dlouhé a pokrývají velkou plochu. A decentralizovaná malá fotovoltaická elektrárna připojená k síti, zejména fotovoltaická elektrárna integrovaná do budovy, je díky výhodám malých investic, rychlé výstavby, malé rozlohy, politické podpory atd. hlavním proudem fotovoltaické výroby energie připojené k síti.

3, distribuovaná fotovoltaická výroba energie
Distribuovaný systém výroby fotovoltaické energie, známý také jako decentralizovaná výroba energie nebo distribuované zásobování energií, se týká konfigurace menšího fotovoltaického systému pro zásobování elektrickou energií v místě uživatele nebo v jeho blízkosti s cílem uspokojit potřeby konkrétních uživatelů, podpořit ekonomický provoz stávající distribuční sítě nebo splnit oba tyto aspekty.
Základní vybavení distribuovaného fotovoltaického systému výroby elektrické energie zahrnuje fotovoltaické moduly, fotovoltaické čtvercové konzoly, skříně pro konvergenci stejnosměrného proudu, rozváděče stejnosměrného proudu, střídače připojené k síti, rozváděče střídavého proudu a další zařízení, kromě zařízení pro monitorování systému napájení a zařízení pro monitorování prostředí. Provozní režim spočívá v tom, že za podmínek slunečního záření přeměňuje pole solárních článků fotovoltaického systému výroby elektrické energie výstup solární energie na elektrickou energii a posílá ji přes skříň stejnosměrného proudu do rozváděče stejnosměrného proudu, který je pak střídačem připojeným k síti invertován na střídavou elektrickou energii pro vlastní zátěž budovy, a přebytek nebo nedostatek elektrické energie je regulován připojením k síti.

broken image

Společnost Maysun Solar, jako výrobce fotovoltaických modulů s 15 lety profesionálních zkušeností, vám může poskytnout vysoce kvalitní solární panely, klikněte na tlačítko níže a kontaktujte nás pro cenovou nabídku produktu.

Mohlo by se vám také líbit:

broken image
broken image
broken image